Phuket wordt geopend voor gevaccineerde reizigers

Amazing Thailand

De Tourism Authority of Thailand (TAT) is verheugd aan te kondigen dat Phuket vanaf 1 juli de eerste bestemming in Thailand zal zijn die heropend wordt voor gevaccineerde buitenlandse bezoekers zonder quarantainevereisten. De heer Yuthasak Supasorn, gouverneur van de TAT, heeft aangekondigd dat het plan is goedgekeurd om het land te heropenen in etappes met Phuket als pilotbestemming.

 

Vanaf 1 april 2021 mogen buitenlandse reizigers die tegen COVID-19 zijn ingeënt Phuket bezoeken onder een 0 + 7 quarantaine in een afgesloten gebied. Dit betekent dat ze de eerste zeven dagen in hun hotelaccommodatie moeten blijven en daarna mogen deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten in bepaalde gebieden. Vanaf 1 juli 2021 mogen gevaccineerde buitenlandse reizigers Phuket zonder quarantaine bezoeken.

Alle buitenlandse toeristen die tijdens de bovengenoemde twee fasen Phuket willen binnenkomen, moeten echter bewijzen dat ze twee doses van het vaccin hebben ontvangen dat is erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Andere essentiële documenten zijn onder meer een medische verklaring met behulp van de RT-PCR-methode, die niet langer dan 72 uur voor vertrek is afgegeven. Daarnaast moeten de reizigers ook een Certificaat van Binnenkomst kunnen aantonen die wordt afgegeven door de Ambassade, een geldig visum of inreisvergunning en een ziektekostenverzekering.

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Phuket moeten toeristen een COVID-19-screening ondergaan, inclusief PCR-tests, en de gespecificeerde track en trace-applicatie downloaden om ervoor te zorgen dat ze alleen de aangewezen gebieden bezoeken.

De heer Yuthasak zei dat de CESA zou kunnen overwegen om het heropeningsplan te testen, onder een 0 + 7 quarantaine in gespecificeerde gebieden, op enkele andere bestemmingen, waaronder Krabi, Phang Nga, Ko Samui, Pattaya en Chiang Mai.

“Phuket wordt de pilotbestemming die de quarantainevereisten vanaf 1 juli afschaft, terwijl andere bestemmingen nog steeds een zevendaagse quarantaine vereisen. Vanaf het vierde kwartaal van dit jaar wordt de quarantaine naar verwachting in het hele gebied opgeheven.”

Bron: TAT News

Start het gesprek met gelijkgestemden